.

Backstage

 
 

Dit is de backstage ruimte, speciaal bestemd voor bands, acts, artiesten, groepen, shows, ensembles, orkesten, combo's, duo's, trio's, etc., die eventueel een samenwerking aan willen gaan met Bands & Acts.

Bands & Acts is altijd geïnteresseerd in goede uitbreiding van haar bestand
Het B&A bestand is voor een groot deel opgebouwd uit bands/acts/artiesten die ons in de loop van de tijd hebben benaderd met de vraag welke mogelijkheden tot samenwerking er waren. Ondanks dat we hiermee ondertussen een zeer breed aanbod op hebben kunnen bouwen zijn we nog steeds geïnteresseerd in goede aanvullingen.


De criteria
De belangstelling voor een plek op de site is groot en dat is natuurlijk mooi. Maar helaas kunnen we niet elke band of act op onze site plaatsen. We zullen dus moeten selecteren. We kijken daarbij in eerste instantie naar de volgende drie zaken:
*  Kwaliteit
De specifieke kwaliteiten van een band/act binnen een bepaald genre zijn natuurlijk erg belangrijk. Daarbij is ook een goede demo en overig promo materiaal van belang. Een goeie band zonder demo, of een slecht klinkende demo wordt bijvoorbeeld bijna niet geboekt.
*  Toegevoegde waarde.
De band of act die aangeboden wordt moet iets toevoegen aan ons bestand. Teveel van hetzelfde heeft niet zoveel zin. Als de kwaliteit ruim uitsteekt boven hetgeen we al aanbieden binnen een bepaald genre dan zijn we altijd geïnteresseerd. Kijk dus voordat je contact op neemt even op de B&A site bij het genre waarvoor je een band/act aan wilt melden.
*  Verkoopbaarheid
Om teleurstelling te voorkomen kijken we ook altijd of de band/act een minimale commerciële waarde heeft. Met andere woorden, we proberen altijd in te schatten of er een reële kans is dat er via B&A zo nu en dan een boeking binnen kan komen. Ook al is het nog zo jammer, en misschien onterrecht, een band met eigen werk zal bijvoorbeeld via Bands & Acts weinig boekingen krijgen. We willen hierover geen valse verwachtingen wekken.  


Aanmelden voor samenwerking met Band & Acts

Wanneer je denkt dat jouw band/act een serieuze verrijking is van het B&A bestand, dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. 
We vragen je hiervoor de volgende zaken per e-mail toe te sturen: 
*    omschrijving/promo,
*    foto’s, geluids- en/of beeld materiaal,
*    ev. repertoirelijst 
*    referenties dan wel recensies
*    URL van de website indien aanwezig


Als wij na het materiaal bekeken en beluisterd te hebben ook van mening zijn dat een samenwerking van twee kanten interessant zou kunnen zijn, dan sturen we een vragenformulier per mail waarin je alle ins en outs betreffende de band/act door kunt geven.


Wat kost het?
De vermelding op onze site is geheel gratis. Dus ook voor het maken van de artiestenpagina vragen we geen vergoeding.

Wat we wel erg op prijs stellen binnen de samenwerking is wanneer je een link naar de B&A site plaatst op je eigen website. Bands & Acts probeert hiermee namelijk zo hoog mogelijke posities in de Google zoekmachine te behalen om zodoende veel bezoekers naar de site te trekken. Dit vergroot de kans op extra optredens voor alle met ons samenwerkende artiesten. Wanneer de site op veel plaatsen wordt gelinkt ziet Google de B&A site als belangrijk en zal die hoger plaatsen. Zo'n link is dus in ieders belang.

De link moet geplaatst worden op de contactpagina van de band/act. Je plaatst de URL www.bands-and-acts.nl en vermeld hieronder dat de band/act ook geboekt kan worden bij dit bureau. Thats all!
Wanneer er geen website bestaat hoeft dit geen belemmering te zijn. De vraag wordt pas actueel op het moment dat er wél een website is.