.

THE MUDBIRDS

The Mudbirds: Slick Music and New Sounds

 

Muziekliefhebbers worden verrast door The Mudbirds. Originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica, dobro, bottleneck slide gitaar en weissenborn. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt.


“Smaakvol genieten… Prachtige tracks... Uitstekende beheersing van hun instrumenten.” (Recensie cd ‘Slick Blues’ - Blues Magazine)


Alan Laws (UK) is eind jaren '70 begonnen als 'busker' (straatmuzikant) in de Londense metro. Zijn virtuoos harmonicastijl combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen.


René Tweehuysen (NL) is een dobro-, weissenborn- en bottleneckslide- gitaarspecialist met een unieke stijl. Binnen The Mudbirds geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.


“Makes you tingle all over... Superb, extremely talented, devilishly good.”  (Blues Matters)


Als winnaars van de Dutch Blues Challenge in 2011 in de categorie solo’s/duo’s vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. In 2017 werden The Mudbirds ook gekozen als een van de twee solo/duo acts die mee mochten doen in de finale van de Dutch Blues Challenge.


“Een lust voor het oor'' (Pop Magazine Heaven). “Laws en Tweehuysen verstaan de kunst van het minimaliseren… Ontspannen en filmisch, bijzonder en geslaagd.” (Friesch Dagblad)


Hun twee cd’s ‘Slick Blues’ en ‘Stumble Trip’ zijn met veel lof onthaald. Op beide cd's staand zeer originele composities.

 


The Mudbirds:

Alan Laws (UK) – akoestische gitaar, zang, harmonica, shruti box
René Tweehuysen (NL)  – dobro, bottleneck slide gitaar, weissenborn
Informatie aanvragen over deze band