.

WILD GEESE

Keltsische muziek: vocals/bouzouki/bodhran - cello – guitar/mandola/bass/backing vocals - great highland bagpipes/whistle/low-whistle, (uilleann-pipes)


De vier muzikanten van Wild Geese komen uit drie verschillende landen en Nederland mag zich gelukkig prijzen dat ze daar hun thuishaven hebben gekozen.
Peter, Leontien, Piet en Ewald, spelen de muziek uit alle delen van de wereld waar de Kelten zich gevestigd hebben.
Tunes en songs uit Ierland, Schotland, Nova Scotia, Galicia, Orkney, Wales, Bretagne, met gevoel gespeeld op Fiddle, Whistles, Bouzouki, Bodhran, Mandolin, Mandola, Banjo en Bones. De songs worden in het Engels, Gaelic en Gaidhlig gezongen.Er zijn onnoemelijk veel Ierse bands. Maar er zijn maar weinig die dezelfde authenticiteit hebben en met hetzelfde speelplezer op het podium staan. Wild Geese weet het publiek met z'n vakmanschap en enthousiasme onverbiddelijk mee te slepen in hun muzikale reis langs de mooiste songs en ballads en meest opzwepende jigs en reels uit het Keltische repertoire. Een must voor elke liefhebber!

 

 

 

 

Wild Geese heeft regelmatig een paar beroemde guestplayers in hun midden, zoals:
Dave Munnelly : Accordion ( Irl/NL ) die o.a. speelde en toerde met The Chieftains, Niamh Parsons, Gerry O Connor  and De Dannan.

Guy Roeloffs : Guitar, Fiddle, Bouzouki ( NL ) die speelde bij diverse succesvolle bands in the Benelux. Hij is niet alleen bekend als een fantastische muzikant maar ook als producer en arrangeur.

Met een beetje geluk kunt u beide toppers met The Wild Geese boeken.Informatie aanvragen over deze band