ABBA.CZ

tribute band


 

ABBA tribute uit Praag

Tsjechië staat al enige tijd bekend om z'n meer dan uitstekende tribute-bands. Wie kent bijvoorbeeld niet The Beatles Revival uit Praag? De vroegere drummer van deze band, Pavel Fisar, is een aantal jaren geleden gestart met deze Abba tribute band. ABBA.CZ heeft inmiddels bewezen kwalitatief gelijkwaardig te zijn aan The Beatles Revival.

 

 

ABBA tribute speelt alle greatest hits

De muziek van ABBA is tijdloos en geliefd bij een wereldwijd publiek. ABBA.CZ zal iedereen met hun weergaloze vertolking van het ABBA-repertoire weten terug te voeren naar een onsterfelijke deel van de popgeschiedenis.

 

Perfecte show, 100% live

Daarbij wil ABBA.CZ absoluut een topshow neerzetten! Deze ABBA tribute band streeft naar een perfecte productie van alle onderdelen zoals geluid, arrangementen en presentatie. En natuurlijk wordt er een 100% live-uitvoering gegarandeerd, zonder hulpmiddelen of playbacks.

 

 

ABBA.CZ hecht er aan dat alles op exact dezelfde wijze wordt gespeeld, gezongen en gebracht als de originele band. ABBA.CZ is ABBA zoals iedereen zich de band herinnert: een band met een uitbundige sound en glorieuze hits die op wervelende wijze worden neergezet. 
ABBA.CZ speelt op locaties door heel Europa en komt in januari 2019 weer naar Nederland.

 

ABBA.CZ betekent dat Abba terug is van weggeweest!

 

Informatie aanvragen

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Wie en wat was ABBA?

De naam ABBA is een acroniem van de voornamen van de leden van ABBA. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albumhoezen wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven. Dit logo met de in spiegelbeeld geschreven B werd in 1976 voor het eerst toegepast op de hoes van de single Dancing Queen. Door de B's te keren naar de A's wilde men benadrukken dat ABBA uit twee stellen bestond.

ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter later zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. (Bron: Wikipedia)


De ABBA sound

Vastberaden om met het viertal een internationale doorbraak te forceren besloot manager Stig Anderson om voor de derde maal deel te nemen aan de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival van 1973. Ditmaal zou de single Ring Ring voor een overwinning op het zogenaamde 'Melodifestivalen' moeten zorgen. De bedoeling was om een modern, hip popnummer te maken dat in zou gaan tegen de traditionele songfestivalliedjes van toen. Op 10 januari 1973 werd het nummer opgenomen in de Metronome Studio in Stockholm. Geluidstechnicus van dienst was Michael B. Tretow die op dat moment helemaal in de ban was van de Amerikaanse muziekproducer Phil Spector. Spector stond toen bekend als de bedenker van de zogenaamde wall of sound, een opnametechniek waardoor liedjes voller en grootser (bombastischer) gingen klinken, alsof de zangers worden begeleid door een symfonisch orkest. Hij gebruikte hiervoor een legertje aan muzikanten die in de studio op hetzelfde moment dezelfde instrumenten bespeelden. Aangezien dit voor Polar Music veel te duur was, experimenteerde Tretow door meerdere opnames met dezelfde instrumenten te maken, deze samen te voegen en zo toch (de suggestie van) een orkestgeluid te creëren. Het spoor waarop de stemmen stonden, werd iets versneld, waardoor deze hoger klinken dan op de oorspronkelijke opname. Door deze technieken van overdubbing ('double tracking') en meersporenopname ontstond de typische ABBA-sound. Deze techniek wordt door Abba.CZ live gerealiseerd middels twee extra backing vocals, zodat er geen tapes mee draaien tijdens de show, zoals veel Abba tributes ze toepassen(Bron: Wikipedia)

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

MEER INFORMATIE

    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71


     

    Vraag informatie aan