ABBA TRIBUTE BAND - ABBA.CZ

genre: tribute band


 

ABBA tribute band boeken in Nederland / België

Van alle grote bands van wereldfaam bestaan er tributes. Van al die wereldbands is er één die het meest gecovered wordt: ABBA! De muziek van Abba is tijdloos en geliefd bij een wereldwijd publiek. Het is daarom ook dé tribute band, die bij veel programmeurs en organisatoren van een festival of ander event nummer één staat op het verlanglijstje. Zij hebben daarbij de moeilijke taak om uit het grote aanbod de beste Abba tribute band te boeken.

 

Abba tribute ABBA.CZ boeken voor uw festival of event

Abba tribute ABBA.CZ uit Praag gooit hierbij zeer hoge ogen en zal elke programmeur en vooral het publiek verrassen met hun weergaloze en uitbundige vertolking van het ABBA-repertoire.  Abba tribute ABBA.CZ weet daarmee haar publiek moeiteloos terug te voeren naar een onsterfelijke deel van de popgeschiedenis.

 

Vrijblijvend informatie aanvragen

 

Abba tribute ABBA.CZ zet een absolute top-show neer!

Abba tribute ABBA.CZ streeft naar een perfecte productie van alle onderdelen zoals sound, arrangementen en presentatie. En natuurlijk wordt er een 100% live-uitvoering gegarandeerd, zonder hulpmiddelen zoals concertbanden en playbacks. Dit laatste kan beslist niet van alle Abba coverbands worden gezegd. Het is alleen voorbehouden aan zeer vakbekwame - en conservatorium geschoolde musici.

 

Abba tribute ABBA.ZC: tribute band van Europese topniveau

Elke Abba tribute band noemt zichzelf  'Dé Abba tribute band Nederland'. Tribute band Abba.CZ doet dat niet! Enerzijds omdat de band uit Tsjechië komt maar anderzijds ook, omdat Nederland maar een klein landje is, waar Eénoog gauw koning is. Abba tribute ABBA.CZ kan zonder meer een band van Europees topniveau genoemd worden en speelt dan ook op podia door heel Europa. De band komt daarbij regelmatig en graag naar Nederland.

 

Vrijblijvend informatie aanvragen

 

Wist u trouwens dat Tsjechië al enige tijd bekend staat om z'n meer dan uitstekende tribute bands? Wie kent bijvoorbeeld niet The Beatles Revival uit Praag?! De vroegere drummer van deze top band, Pavel Fisar, is de initiator en oprichter van Abba tribute ABBA.CZ, die Inmiddels zonder meer bewezen heeft kwalitatief gelijkwaardig te zijn aan The Beatles Revival.

 

 

Abba tribute ABBA.CZ - live in openluchttheater Cabrio Soest

 

ABBA.CZ hecht er aan dat alles op exact dezelfde wijze wordt gespeeld, gezongen en gebracht als door de originele band. Abba tribute ABBA.CZ is ABBA zoals iedereen zich de band herinnert: een band met een grootse sound en glorieuze hits die op wervelende wijze worden neergezet. 

Abba tribute ABBA.CZ speelt op podia door heel Europa en komt regelmatig naar Nederland. Kijk ook op: http://www.abbacz.cz/en

 

Abba tribute ABBA.CZ betekent dat Abba terug is van weggeweest!

 

Abba tribute ABBA.CZ boeken

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Wie en wat was ABBA?

De naam ABBA is een acroniem van de voornamen van de leden van ABBA. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albumhoezen wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven. Dit logo met de in spiegelbeeld geschreven B werd in 1976 voor het eerst toegepast op de hoes van de single Dancing Queen. Door de B's te keren naar de A's wilde men benadrukken dat ABBA uit twee stellen bestond.

ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. Manager van de groep was Stig Anderson. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter later zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. (Bron: Wikipedia)


De ABBA sound

Vastberaden om met het viertal een internationale doorbraak te forceren besloot manager Stig Anderson om voor de derde maal deel te nemen aan de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival van 1973. Ditmaal zou de single Ring Ring voor een overwinning op het zogenaamde 'Melodifestivalen' moeten zorgen. De bedoeling was om een modern, hip popnummer te maken dat in zou gaan tegen de traditionele songfestivalliedjes van toen. Op 10 januari 1973 werd het nummer opgenomen in de Metronome Studio in Stockholm. Geluidstechnicus van dienst was Michael B. Tretow die op dat moment helemaal in de ban was van de Amerikaanse muziekproducer Phil Spector. Spector stond toen bekend als de bedenker van de zogenaamde wall of sound, een opnametechniek waardoor liedjes voller en grootser (bombastischer) gingen klinken, alsof de zangers worden begeleid door een symfonisch orkest. Hij gebruikte hiervoor een legertje aan muzikanten die in de studio op hetzelfde moment dezelfde instrumenten bespeelden. Aangezien dit voor Polar Music veel te duur was, experimenteerde Tretow door meerdere opnames met dezelfde instrumenten te maken, deze samen te voegen en zo toch (de suggestie van) een orkestgeluid te creëren. Het spoor waarop de stemmen stonden, werd iets versneld, waardoor deze hoger klinken dan op de oorspronkelijke opname. Door deze technieken van overdubbing ('double tracking') en meersporenopname ontstond de typische ABBA-sound. Deze techniek wordt door Abba.CZ live gerealiseerd middels twee extra backing vocals, zodat er geen tapes mee draaien tijdens de show, zoals veel Abba tributes ze toepassen(Bron: Wikipedia)

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

MEER INFORMATIE

    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71


     

    Vraag informatie aan