genre: cayun


 

Cochon Bleu is misschien wel Nederlands leukste Cajunband. Alle muzikanten kunnen uit de voeten op zeer veel instrumenten. Naast elektrische en akoestische gitaar, bas en drums zijn dat o.a. de mandoline, de ‘zaagbas’-accordeon (met het curieuze foekepot-geluid), en viool. Ook het wasbord en de triangel worden niet geschuwd.

 

Een avondje dansen met het Blauwe Varken betekent ‘toujours’ een uitbundig, authentiek en zeer aanstekelijke cajunfeest! Fais Dodooooooo!!!!!!

 

 

De vier cochons nemen afwisselend de Franstalige, veelal meerstemmige en uitermate energieke zangpartijen voor hun rekening. Dit alles gecombineerd met een sprankelende podiumpresentatie en een flinke dosis humor maken van Cochon Bleu een feestband waar je absoluut niet om heen kunt.

 

De mannen van Cochon Bleu hebben als hobby het omzetten van top 2000 nummers naar een eigen cayun versie. Hier hun prachtige versie van 'A girl like you'.

 

 

Pure cajunmuziek was oorspronkelijk het uitgangspunt maar tegenwoordig klinken hier diverse (Americana) invloeden doorheen. Dit is te horen op de vijf CD,s die tot nu toe werden geproduceerd: ‘Changez les Guitares’, ‘Go feed the Chickens’, ‘Relooké’, ‘Oil’ en recentelijk de wederom uitstekend ontvangen ‘Not Blue’

Cochon Bleu heeft veel succesvolle optredens gedaan door heel Nederland en daarbuiten. De band speelde op festivals zoals Folkwoods, Swingin Groningen, Noorderzon, Eurosonic, Oerol, De Parade en podia zoals Paradiso.

 

 

 
    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan