FUNKY FOOLS - James Brown tribute

genre: tribute band


 

De muzikale reis van Funky Fools begon in 2013 toen, oprichter en leadzanger, Christian Kratzsch zijn liefde en passie voor James Brown wilde delen. Hij vormde een band met een kleine groep Indonesische en Molukse muzikanten. Met alleen gitaar, bas, drums en vocals probeerde de band de unieke old-school jungle grooves van James Brown neer te leggen.

 

 

Na twee try-out shows ontving Funky Fools veel positieve reacties. Ze realiseerden zich dat er geen andere band in Nederland was die op deze manier een ode aan James Brown kon brengen. In de periode daarna heeft Funky Fools veel tijd in de oefenstudio doorgebracht en veel kleine show gedaan. Met veel shows in het vooruitzicht merkte de bandleden dat het tijd was om uit te breiden. In hun zoektocht, naar het authentieke James Brown geluid, werden er leden aan de band toegevoegd. Op deze manier is Funky Fools uitgegroeid van een 4-mans formatie naar een 12-mans formatie.

 

 

Gedurende het jaar 2014 heeft Funky Fools op veel verschillende soorten podia mogen spelen. Van kleine donkere kroegen tot Delft Jazz, met als hoogtepunt het Hertme Openluchttheater waar Funky Fools het voorprogramma van Al McKay’s Earth Wind and Fire Experience mocht verzorgen.

Funky Fools is een hardwerkende band met een passie voor James Brown zijn muziek. Naast de James Brown tribute speelt Funky Fools ook een Motown Tribute, waarin bekendheden als Marvin Gaye, Stevie Wonder, The Temptations en vele andere geëerd worden.

Binnen een korte tijd is de band een succesvolle funk machine geworden, waarvan we nog niet weten waar de muzikale reis zal eindigen…

 


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan