MIRAGE - Fleetwood Mac

tribute band


 

 

Fleetwood Mac Tribute Band: ultiem repertoire

De Tribute band Mirage bestaat uit vijf uitmuntende muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen. De songs worden weergaloos vertolkt, onder andere door lead-zangeres Chaja van der Heide met de van Stevie Nicks zo kenmerkende sound in bijvoorbeeld nummers als ‘Dreams’, ‘Rhiannon’, ‘Gipsy’ of ‘Sarah’. Dit alles natuurlijk gehuld in de bekende, mysterieuze, zwierige kledij en kachelpijphoeden. Ook de van Christine Mc Vie bekende nummers ‘Songbird’ en ‘You Make Lovin' Fun’ worden fantastisch neergezet door toetseniste Louise van Sande Bakhuyzen. En natuurlijk passeren monumentale, emotioneel geladen nummers zoals ‘Tusk’, ‘Chain’,  ‘Don ’t Stop’ en ‘Go Your Own Way’ ook de revue, waarin topgitarist Dominik Sprenger een hoofdrol speelt. Het geheel wordt bijeengehouden door een krachtige ritmesectie, gevormd door de spectaculaire ex-drummer van Wild Romance, Guzz Genser, en benjamin van de band; bassiste Joyce van der Hoorn. Naast het latere werk, zal natuurlijk ook de oude Fleetwood Mac zo nu en dan voorbijkomen met prachtnummers als ‘Oh Well’, 'Need Your Love So Bad' en ‘Albatros’.

 

 

Mirage: een sensationele show!

De show kan ondersteund worden door een uitgekiend lichtplan, waarbij elk nummer binnen z’n eigen muzikale kleur visueel wordt versterkt en de enerzijds opzwepende en de anderzijds ingetogen nummers nog beter tot hun recht komen. De uitstekende leadzang-kwaliteiten van ieder voor zich garanderen daarbij een afwisselend en sfeervol programma met de zo kenmerkende wonderschone samenzang van één van de meest muzikale popbands ooit. In deze topbezetting waant men zich terug in de tijd en klinkt Fleetwood Mac in de interpretatie van Mirage als nooit tevoren!

 

 

Bezetting Mirage - Fleetwood Mac Tribute

zang/percussie – Chaja van der Heide
zang/gitaar – Dominik Sprenger
zang/bas – Joyce van der Hoorn
zang/toetsen – Louise van Sande Bakhuyzen
drums/zang – Guzz Genser

 

Informatie aanvragen

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Wie is Fleetwood Mac?

Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse band die in 1967 werd opgericht in Londen. De band kende twee relatief succesvolle periodes, die gekenmerkt worden door de verschillende muzikale stijlen die de band in die periodes heeft gehad. Sinds de oprichting door Peter Green werd er met name blues gespeeld en heette de - toen nog - Britse band Peter Green's Fleetwood Mac.

De groep evolueerde na de beginjaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. Na het vertrek van Peter Green trokken drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie de muzikanten Christine Perfect en het Amerikaanse duo Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan. Met de komst van deze muzikanten werd in de periode tussen 1975 en 1987 een meer pop-georiënteerde weg ingeslagen. In deze periode werd ook het roemruchte album Rumours uitgegeven, dat nog steeds geldt als één van de best verkochte albums wereldwijd aller tijden. In Nederland en België is Fleetwood Mac vooral bekend door zijn hits uit deze Amerikaanse periode, als Don't Stop, Go Your Own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies. (Bron: Wikipedia)

 

Oprichting Fleetwood Mac

De band werd in juli 1967 opgericht door Peter Green. Oorspronkelijk bestond de band naast Green (zang, gitaar en mondharmonica) uit Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Peter Green had in 1966 samen met Mick Fleetwood gespeeld in Shotgun Express, een R&B-band waarin Rod Stewart de zang voor zijn rekening nam. In datzelfde jaar nog verliet Green deze groep om Eric Clapton te vervangen in John Mayall's Bluesbreakers. Hier was John McVie de basgitarist. Mick Fleetwood voegde zich begin 1967 ook bij John Mayall's Bluesbreakers. In datzelfde jaar stapte zowel Green, Fleetwood als McVie uit deze band om een nieuw avontuur aan te gaan: Fleetwood Mac.

De bandnaam Fleetwood Mac is afkomstig van een nummer dat Green, Fleetwood en McVie al opnamen in de tijd dat ze nog bij John Mayall speelden, maar komt eigenlijk neer op een samentrekking van de achternamen van Mick Fleetwood en John M(a)Cvie. (Bron: Wikipedia)

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

MEER INFORMATIE

    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71


     

    Vraag informatie aan