genre: celtic folk


 

Energiek én intiem

Pyrolysis is een jonge, akoestische folkband. Hoewel de zelf geschreven nummers vooral leunen op Keltische folk, zijn ook invloeden van full-force punk, gypsy en piraten muziek duidelijk te horen. De vier jonge muzikanten, gewapend met bouzouki, accordeon, bohdrán en viool, zitten bomvol enthousiasme en zetten een liveshow neer die ijzersterk is en energiek, maar toch nog steeds intiem en gezellig. Hoewel veel van de liederen van Pyrolysis gaan over de hobbelige weg op zoek naar een eigen plekje in de wereld, is de gehele set doordrenkt van een zeer aanstekelijk positivisme. Zo neemt Pyrolysis ieder publiek mee naar een plek waar men alle zorgen even kan vergeten. Cheers!

 

Van metal naar akoestische folk

Pyrolysis is in 2012 begonnen bij metal, heeft gewandeld langs folk-punk en is uiteindelijk neergestreken bij akoestische folk. Daarmee laat de band zien dat energie niet alleen in de decibels zit: hoewel de elektrische gitaar is ingeruild voor een bouzouki en het drumstel is vervangen door een bohdran, zijn de nummers net zo energiek als voorheen, en minstens zo dansbaar!

Sinds zijn oprichting heeft Pyrolysis drie platen uitgebracht: Remedy for the Night (2013), On Mountains High I stand (2015), en Edges of the Day (2017). De transitie tussen verschillende muziekstijlen en de groei van de muzikanten is goed te volgen van plaat tot plaat. Het arrangeren en inspelen van Echoes (2018) voor de Belgische artiest Elvya en de EP Islands (2016) voor singer-songwriter Lisette Lowe, laat zien dat arrangeren in andermans muziekstijl ook behoort tot de talenten van de band.

 

 

Pyrolysis verovert de folk- & fantasy scene

Al een aantal jaar is Pyrolysis niet meer weg te denken uit de Nederlandse folk-/fantasy scene. Zo liet de band meerdere podia smeulend achter op grote folk festivals als Castlefest, Keltfest en Middeleeuws Winschoten en is het viertal meerdere keren genomineerd voor een Fantasy Award (Beste Live Act NL/BE – 2016 en Beste Album – 2017, voor Edges of the Day). Nu verovert Pyrolysis ook langzaam andere delen van Europa en verschijnt de band steeds vaker op festivals in Duitsland en Engeland.

 

“As soon as Pyrolysis plays, everyone just runs to the stage and even people that don't know how to dance, grab other people and start jumping and dancing around... Pyrolysis looks so happy on stage, it makes me want to smile!” - CeltCast reportage over Castlefest 2017

 

 


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan