genre: tribute band


 

Top tribute band laat Queen herleven

De Queen-tribute band Queen Forever zal menigeen doen verbazen met de fantastische wijze waarop alle hit-nummers van de legendarische Britse rockformatie worden vertolkt. Waar de concurrentie veel werkt met orkestbanden, doet Queen Forever álles 100% live. Deze tribute band speelt al uw favoriete Queen-nummers tijdens hun twee uur durende show. Epische Queen-songs zoals 'Innuendo', 'Bohemian Rhapsody' en de betoverende rockopera 'Barcelona' worden gebracht met passie en kwaliteit.

 

 

Queen Forever met een 'echte' Freddie Mercury

Naast dat deze band klinkt als Queen, schromen de muzikanten ook niet om er uit te zien als Queen. Geweldig voor het show-element. Een Queen tribute band valt of staat natuurlijk met een goede Freddie Mercury. Deze Freddie, in het echte leven Timothy Drake, heeft o.a. meegedaan aan het RTL4 programma 'My name is...' en was één van de finalisten. Kort daarna werd de tribute band Queen Forever gevormd en in de daarop volgende jaren toerde de band niet alleen door Nederland, maar ook door Spanje, Italië, Groot Brittanië, Duitsland en Mexico. Frontman Timothy had zelfs de eer om op te treden voor de Britse Ambassade in Koeweit.

 

 

Tribute band Queen Forever in de theaters

In 2016 werd Queen Forever gevraagd om het verhaal en muzikale leven van Freddie Mercury te portretteren in de theaterproductie 'I Want To Break Free', bestaande uit 55 shows. Het was zo'n gigantisch succes dat de productie besloot een tweede seizoen te doen.

Queen Forever verbijsterde duizenden bezoekers en het publiek is lovend:
'Fenomenaal, ik heb nog nooit zo'n geweldige coverband gezien, en ik heb er veel gezien!'
'Genoten van deze fantastische band'
'Ik dacht even dat Freddie aan het playbacken was, maar het is allemaal live!'
'Brian May is subliem'
'De hoogtepunten waren 'Innuendo' en 'Barcelona'
'David Bowie was raak!'

 

 

Al met al, tribute band Queen Forever is een act die je moet zien, horen en ervaren!

 

Informatie aanvragen

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Wie is Queen?

Queen is een Engelse rockgroep. De band is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën (zoals in Somebody to Love goed te horen is) en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live-optreden aller tijden.

Queens grote doorbraak begon in 1974 met de singles Killer Queen en Now I'm Here van het album Sheer Heart Attack en jaar later met het album A Night at the Opera met de nummer 1-hit Bohemian Rhapsody. Queen heeft in totaal vijftien studioalbums, zeven livealbums, twee ep's, tien dvd's, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle bands ter wereld is. (Bron: Wikipedia)

 

Queen's periode na Freddie Mercury

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft John Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samenwerken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Onder de naam Queen + Paul Rodgers is een nieuw studioalbum opgenomen en zijn twee tournees gehouden. Daarnaast werd in 2014 een nieuw album uitgebracht: Queen Forever. Op dit album staan niet eerder uitgebrachte nummers, waaronder een duet tussen Queen-zanger Freddie Mercury en de in 2009 overleden Amerikaanse zanger Michael Jackson. Verder bestaat het album vooral uit nieuwe versies van eerder uitgebrachte nummers. (Bron: Wikipedia)

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71


     

    Vraag informatie aan