genre: wereldmuziek

Special! 
Zang/basgitaar - zang/gitaar - toetsen - percussie - drums - evt. 4x backing vocals

Rosan Brings Africa betekent Afrikaanse muziek gemixt met Westers, eigen werk onder leiding van jonge bassiste Rosan. Ze 'brengt' Afrika letterlijk naar het publiek door in wisselende bezettingen te spelen met verschillende Afrikaanse artiesten. Hierbij wil ze haar bijzondere verhaal uitdragen.

Rosan Asmussen is een jonge getalenteerde bassiste. In 2014 verkoos Alain Clark haar als lokaal talent wat resulteerde in een duet tijdens zijn tour ’Walk with me’. Ze speelde daarna mee in de theatertour ‘Irisistible’ van The Voice-winnares Iris Kroes en besloot na vele samenwerkingen, sessie- en invalwerk een eigen identiteit te creëren.

Rosan reisde naar Afrika op zoek naar de wortels van haar debuutalbum. Ze heeft zich drie maanden lang ondergedompeld in de cultuur die haar al jarenlang inspireert. In Mozambique en Zuid-Afrika heeft ze haar geluid verder verdiept door veel te spelen met lokale muzikanten.

In Patrice Lumumba (een klein dorpje in Mozambique) heeft ze haar debuutalbum opgenomen samen met lokale muzikanten. Inmiddels is ze weer terug en heeft ze haar album in oktober 2017 uitgebracht tijdens haar Rosan brings Africa-tour. Speciaal voor de tour haalde ze Afrikaanse muzikanten naar Nederland. Inmiddels heeft ze in Nederland muzikanten om haar heen gevonden waarmee ze als Rosan Brings Africa optreedt.

“Samen muziek maken op z’n Afrikaans vanuit de tenen”, dat is het motto. “Muziek is een deel van het sociale leven. Dans en muziek versterken elkaar, samen, vraag en antwoord, genieten, voelen en loslaten”, aldus Rosan.

Rosan is ook te boeken als solo-act: Rosan speelt basgitaar en zingt o.a. in haar eigen muziektaal die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Met haar oranje Jazz Bass gebouwd door haar vader, een loopstation, Afrikaanse instrumenten en haar stem zal ze het publiek meenemen in diepere inheemse sferen met de nadruk op gevoel en improvisatie.

Solo-act Rosan Brings Africa

 Basgitaar/gitaar/zang/mbira/percussie

Rosan Brings Africa is ook te boeken als solo-act. Rosan speelt basgitaar en zingt o.a. in haar eigen muziektaal die ze speciaal voor de ritmiek van haar muziek bedacht heeft. Met haar oranje Jazz Bass gebouwd door haar vader, Afrikaanse instrumenten en haar stem zal ze het publiek meenemen in diepere inheemse sferen met de nadruk op gevoel en improvisatie.

Voor haar solo-act maakt Rosan gebruik van een loopstation; één voor één speelt ze haar instrumenten in, waar ze vervolgens zelf weer overheen speelt en zingt. Een bijzondere ervaring om naar te kijken en luisteren!


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan