STEELY FAN - Steely Dan tribute

genre: tribute band


Steely Fan is dé Nederlandse Steely Dan tribute. Het is een kleine big-band, toegewijd aan de muziek van Steely Dan. Steely Fan bestaat uit dertien rasmuzikanten die trouw zijn aan de muziek van Donald Fagen en Walter Becker. Daarbij weet de band ook het publiek te boeien met een aanstekelijke live performance. Naast hun 'normale muziekoptredens' staan ze ook regelmatig in het theater waar ze niet alleen deze fantastische muziek vertolken maar ook op speelse wijze iets over de achtergronden van Steely Dan en hun songs vertellen.

Omdat Steely Dan Europa nog maar weinig aandoet wordt het lastig om Donald Fagen en Walter Becker met hun band live te zien. Steely Fan geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn. Grote hits van de albums ‘Aja’, ‘The Royal Scam’, en ‘Gaucho’ komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld ‘Two Against Nature’ is te horen. Soms waagt Steely Fan zelfs een uitstapje naar het solowerk van Fagen. Steely Fan staat regelmatig op de planken van poppodia en diverse festivals.

Voor de theaters is een speciaal concept bedacht. Jos Stam: "We hebben hier als band enorm veel lol in en nodigen het publiek daarvoor ook uit. We nemen ze mee op een Steely Dan roadtrip; van East Coast tot West Coast en weer terug. We bezoeken de bezienswaardigheden: de opmerkelijke start, ondoorgrondelijke teksten, muzikale rariteiten, de knipogen en natuurlijk de successen."


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan