genre: tribute band


 

The Bootleg Doors, vindt haar oorsprong als Doors tribute band in 1996, in Amsterdam. Als officiële Jim Morrison Tribute Show, tourden zij wereldwijd en traden op in theater, clubs en zalen op alle continenten. De onvoorwaardelijke missie van de bandleden is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de fascinerende prachtige muziek van The Doors. Om hen de grote variatie aan songs te laten horen en mee te nemen in de teksten en daarmee de kijk van The Doors en met name van Jim Morrison, op het leven.

 

 

The Bootleg Doors spelen de psychedelische rock muziek uit the sixties van Jim Morrison and The Doors. Zij doen dat zoveel mogelijk met dezelfde instrumenten als de originele Doors. Echter een concert van de Bootleg Doors is geen primitieve vertolking van een Doors live concert uit 1967. The Bootleg Doors spelen de songs zoals je ze thuis kent van The Doors studio CD’s of the live albums. Het is de enige Doors tribute band die live optreedt met een bassist. De show duurt 2 x 60 minuten waarin alle bekende Doors songs voorbij komen waaronder Light my Fire, Riders on the storm, Love her madly, When the music’s over, L.A. Woman, Roadhouse Blues, Gloria, The End.

 

 

De muzikanten in The Bootleg Doors hebben jarenlange ervaring in allerlei verschillende bands. Maar door hun gezamenlijke liefde voor de muziek van The Doors, is een hechte vriendschap ontstaan die elk optreden, iets magisch geven.
Met de lichtshow, videoshow, rookmachines en kaarslicht op het podium, kan er bijna geen andere conclusie getrokken worden dan “The Doors are back again”. You want The Doors? You will get The Doors!

Volgens de grootste Doors fanclub “Doors Quarterly” mogen de Bootleg Doors zich de beste Doors tribute band noemen.
“I liked very much their show in Germany. Finally a band who understands that it’s all about the music of

The Doors” Frank Lisciandro quoted. “De show is ongelooflijk authentiek”, “unbelievable”, “if you close your eyes, you’ll hear The Doors”.

Gilles Yepremian, een oude Parijse friend van Jim Morrison nodigde The Bootleg Doors uit om te spelen tijdens The Doors Memorial Concert op Elyssee Montmartre in Parijs, gefilmd en uitgezonden door MTV Europe, BBC en Canal Plus.

 

 

 


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan