genre: blues & boogie


The Mudbirds: Slick Music and New Sounds

Muziekliefhebbers worden verrast door The Mudbirds. Originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica, dobro, bottleneck slide gitaar en weissenborn. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt.

“Smaakvol genieten… Prachtige tracks... Uitstekende beheersing van hun instrumenten.” (Recensie cd ‘Slick Blues’ - Blues Magazine)

Alan Laws (UK) is eind jaren '70 begonnen als 'busker' (straatmuzikant) in de Londense metro. Zijn virtuoos harmonicastijl combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen.

René Tweehuysen (NL) is een dobro-, weissenborn- en bottleneckslide- gitaarspecialist met een unieke stijl. Binnen The Mudbirds geeft hij op een persoonlijke en uiterst dynamische wijze kleur aan de muziek.

Als winnaars van de Dutch Blues Challenge in 2011 in de categorie solo’s/duo’s vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. In 2017 werden The Mudbirds ook gekozen als een van de twee solo/duo acts die mee mochten doen in de finale van de Dutch Blues Challenge.

Hun twee cd’s ‘Slick Blues’ en ‘Stumble Trip’ zijn met veel lof onthaald. Op beide cd's staand zeer originele composities.

The Mudbirds:
Alan Laws (UK) – akoestische gitaar, zang, harmonica, shruti boxRené Tweehuysen (NL)  – dobro, bottleneck slide gitaar, weissenborn


    Met onderstaand formulier kunt u extra informatie aanvragen.
    Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

    Voor telefonische informatie of extra advies kunt u bellen met: 06 27 0550 71

     

    Vraag informatie aan