BANDS & ACTS BLOG

THE BEATLES REVIVAL op het Blommenkinders festival

 

Voor wie vandaag nog niks te doen heeft, wat te denken van het Blommenkindersfestival in Roosendaal? Top tribute band THE BEATLES REVIVAL is daar wederom van de partij!

Op dit hippy festival kun je naast de oldies uit de Beatlemania tijd natuurlijk genieten van prachtige songs uit de latere Beatles periode. Wat te denken van de Sgt. Pepper nummers With a Little Help From My Friends, Lucy in the Sky with Diamond of It's Getting Better en toppers van het Abbey Road album zoals Come together en Something. Niet te vergeten, de iconische nummers Let It Be en Hey Jude en de ultieme hippy song van The Beatles, die zeker op dit festival thuis hoort: All You Need Is Love! Alles natuurlijk gespeeld zonder tapes. Gewoon vier super getalenteerde muzikanten met gitaren, een drumstel, een piano en gouden keeltjes, die je moeiteloos mee terug nemen naar een paar prachtige jaren uit de popgeschiedenis.

 

ALL YOU NEED IS LOVE

"All You Need Is Love" is een nummer van The Beatles, geschreven door John Lennon (alhoewel het zoals gebruikelijk toegeschreven wordt aan Lennon-McCartney). Dit lied werd speciaal geschreven voor het rechtstreekse, internationaal uitgezonden televisieprogramma Our World op 25 juni 1967. Dit was het eerste rechtstreekse programma dat via de satelliet werd uitgezonden, en wel in 26 landen. Het toonde beelden uit verschillende landen en er werd ook een bezoek gebracht aan de studio waarin de Beatles op dat moment bezig waren een nieuwe opname te maken. Het programma trok 350 miljoen kijkers.

"All You Need Is Love" begint met de eerste maten van "La Marseillaise", ongetwijfeld om de televisiekijkers (en vooral de Fransen) te verrassen. Aan het slot tijdens de fade-out zingt Lennon een paar regels uit She Loves You. Het nummer werd in juli 1967 op single uitgebracht en werd een wereldwijde nummer 1-hit. Het is terug te vinden op de Amerikaanse versie van het album Magical Mystery Tour en ook op het (wereldwijd verschenen) album Yellow Submarine.(bron: Wikipedia)

 

THE BEATLES REVIVAL BOEKEN